In de buurt

Laat de rust en stilte in de buurt van Het Witte ZandPat je niet misleiden! Dessel ligt in het hart van de Noorderkempen en die heeft heel wat voor jou in petto. Jong of oud, avonturier of rustzoeker, vlakbij vind je zeker de perfecte daguitstap. Op de pagina’s kinderen, ontspanning, eten & drinken en sport hebben we onze favoriete tips op een rijtje gezet. Maar er valt nog zo veel meer te doen. Daarom hebben we hier nog heel wat extra activiteiten en bezienswaardigheden opgelijst.

Toegankelijkheid

Ben je op zoek naar toegankelijke uitjes? Zoek dan naar het volgende symbooltje . Daarmee duiden we aangepaste bezienswaardigheden en activiteiten aan. Opgelet: We hebben nog niet alle uitstappen beoordeeld. Tijdens de komende weken zal je dus waarschijnlijk wel meer van deze tekentjes in de lijst zien verschijnen.

ACTIVITEITEN in Dessel

Wist je dat de Kempen de grootste groene regio van Vlaanderen is? Aan natuurschoon dus geen gebrek in de omgeving van het Witte ZandPat. Dessel zelf heeft op dat vlak al heel wat te bieden. Vanuit onze logies wandel je bijna onmiddellijk de natuurgebieden ’t Goor en ’t Groesgoor in. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart helemaal ophalen en kinderen kunnen vrijuit ravotten.

Volg je graag een vooraf uitgestippelde route? Volgende wandelroutes lopen door Dessel:

Wandelen in onze buurdorpen

Ook voor wie de omliggende Kempen te voet wil verkennen, is er keuze uit verschillende routes – van avontuurlijk tot rustig en geschikt voor kinderen.

Fiets en mountainbike

Liever een versnelling hoger? Trek er met de fiets op uit langs schaduwrijke dreven, heidelandschappen, kanalen en meren:

natuurgebieden

Uiteraard kan je ook gewoon op verkenning gaan in natuurgebieden zoals het Prinsenpark (Retie – 10 min), De Ronde Put en de Watering (Postel – 10 min), de Lommelse Sahara (Lommel – 25 min), de Belse Bossen (25 min), De Liereman (25 min), Natuurgebied Scheps (25 min) en Het grote Netewoud (25 min).

auto- en motorroutes

Is het te fris om op de fiets te stappen, rijd je liever met de motor of zijn er minder mobiele mensen in het gezelschap? Dan zijn de auto- en motorrondritten Abdijenroute in Postel (10 min) en Toerrit de Merode in Westerlo (40 min) altijd een goede optie!

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten komen aan hun trekken in de omgeving van Dessel. Je kan in de omliggende gemeenten en steden immers verschillende musea en historische gebouwen bezoeken. Enkele voorbeelden:

Kids en avontuur

Kinderen bij? Ideaal! Het landelijke Dessel wordt omgeven door avontuurlijke parken, zwembaden, speeltuinen en nog veel meer… We sommen enkele activiteiten op die leuk zijn om te doen samen met de kleinere en grotere (b)engeltjes van jullie gezelschap:

Op zoek naar avontuur op maat van pubers en volwassenen? U vraagt, de Kempen draaien! Zowel indoor als outdoor kan je je adrenaline de hoogte in laten schieten met de volgende activiteiten:

Wellness

Wil je onthaasten, ontspannen en volledig tot rust komen? Dan kan je terecht bij verschillende wellnesscentra vlakbij: Quadra Sauna (Dessel – 4 min) | Relaxeren in het Water (Retie – 10 min) |  Wellzen (Geel – 25 min) | Hezemeer (Laakdal – 30 min)

Shoppen en citytrips

En dan vergeten we bijna het belangrijkste nog: Shoppen! Het Witte ZandPat is immers ook de perfecte uitvalbasis voor een dagje Eindhoven (30 min) of Antwerpen (50 min).